Výrobci
Anketa
Která ryba či mořská potvůrka patří mezi vášeho největšího favorita?
28 % (468)
19 % (319)
9 % (150)
10 % (166)
8 % (128)
25 % (419)

Celkem hlasovalo: 1650

Pražma královská filet s kuží 90-120g

Kód: 134
Pražma královská filet s kuží cca 100g

Žádné hodnocení.
Dodavatel Mediteranian Quality Foods
Připraveno k odeslání
949 Kč , plus doprava
(949 Kč/kg)
kg
Pražma královská filet s kuží 90-120g
  • anglický název: Gilthead seabream
  • latinský název: Sparus aurata
  • země původu: Řecko
  • FAO: 37
  • způsob lovu: chov
  • velikost balení: 3kg
  • jen celá balení: ne
  • doporučená skladovací teplota: 0-2°C
  • dodací dny dodavateli: úterý, čtvrtek, sobota


Pražma královská, nebo také Pražman zlatý, má nízko položenou malou tlamu se silnými pysky a velkou hlavu se strmým čelním profilem. Na ostrově
Malta byly velice ceněny zuby této pražmy. Malťané je barvili na černo a prodávali za hadí zuby, kterým se připisovaly zázračné účinky. Pražma u nás dosáhla velmi vysoké oblíbenosti a patří mezi jedny z nejprodávanějších mořských ryb u nás.

Pražma královská filet s kůží má bílé, tučnější, ale velmi chutné maso, které obsahuje minimum kostí a proto je velmi oblíbená.

Menší ryby se hodí ke smažení či pečení vcelku. Větší kusy okolo 1kg a více je už lépe filetovat. Díky mírně tučnějšímu masu jsou pražmy velmi oblíbené na grilu.


Nutriční hodnoty na 100g na 200g porci DDD v % na 100g
energie (kj) 537 1074 6%
bílkoviny (g) 20,8 41,6 42%
tuky (g) 4,8 9,6 6%
sacharidy (g) 0,3 0,6 -
omega-3 kyseliny (mg) 1239 2478 -

Food and Agriculture Organization of the United Nations (FAO)


 Recept : Pražma s otevřenými Lasagnemi

Pražma s otevřenými lasagnemi

Suroviny :

4 porce

4 (8 filetů) pražmy královské (nebo lososa či pstruha)
sůl
pepř
olivový olej
8 plátků lasagní

zelenina
200 g cukety
200 g lilku
200 g jarní cibulky
100 g rajčat
30 g česneku
sůl
pepř
olivový olej

žloutková pěna
3 žloutky
1 dcl bílého vína (sektu)
šťáva z 1 limetky
snítka estragonu
sůl
pepř

1. filety ryby okořeníme solí a pepřem, pokapeme olejem a necháme odpočinout
2. nakrájíme připravenou zeleninu
3. na dvou pánvích na troše olivového oleje opékáme zvlášť rybí steaky a zeleninu
(zeleninu osolíme a opepříme až na závěr)
4. ve vroucí osolené vodě s olejem uvaříme lasagne
5. posekáme si snítku estragonu a v misce smícháme se solí, pepřem, limetkovou šťávou, bílým vínem (může být i sekt); přidáme žloutky a tuto směs vyšleháme nad vodní lázní do pěny
6. lasagne prokládáme zeleninou, na vrch pečený steak, přelijeme estragonovou pěnou, ozdobíme snítkou estragonu

 zdroj : kluci v akci

Štítky Hodnocení
Pro napsání recenze musíte být přihlášen.
Toto zboží zatím nikdo nehodnotil. Buďte první a napište komentář nebo hodnocení.