• 1 z 2
 

Kapr celý třídy premium - kuchaný - kapr chlazený

Neohodnoceno
 

Zvolte prosím velikost a počet kusů  celé čerstvé kuchané očištěné ryby.

Prodejní cena za 1kg je 196Kč vč. DPH (170Kč bez DPH).

(Cena živé ryby za 1kg je 95kč bez DPH, k této ceně je vypočtená práce za služby)

Ryba je vcelku a její velikost se různí od 2,5-3,5 kg. Na dotaz možnost i větších kusů.

od 490 Kč / ks
Kategorie Čerstvé ryby
Zvolte variantu
Kapr celý třídy premium - kuchaný - kapr chlazený Kód produktu 1769/CCA6 Váha: cca 2,5kg Na objednávku do druhého dne 490 Kč / ks
   
Kapr celý třídy premium - kuchaný - kapr chlazený Kód produktu 1769/CCA7 Váha: cca 3kg Na objednávku do druhého dne 588 Kč / ks
   
Kapr celý třídy premium - kuchaný - kapr chlazený Kód produktu 1769/CCA8 Váha: cca 3,5kg Na objednávku do druhého dne 686 Kč / ks
   
 

Kapr celý kuchaný - chlazený kapr očištěný - kapr vcelku kuchaný bez vnitřností a bez šupin

Zaručený výsledek? U nás 100% garance! Díky premiové kvalitě a vyjimečné chutnosti tohoto kapřího masa, ručně opracované, již očištěné úpravě celého kapra, odpadá technicky náročné čištění, z chlazeného premiového kapra můžete pripravit pravou specialitu už během 20min.

Námi nabízený kapr je premiové kvality a je primárně určen pro export do Německa a Rakouska. U naších kapříků zaručujeme 100% kvalitu. Každý živý kus je námi kontrolovaný, následně ručně zpracovaný, a při opracování důkladně očištěn od vnitřností, na přání může být očištěn od kůže i ploutví . Nejčastěji připravujeme výběrové tzv"lysce", přejete-li si klasického tzv.šupináče nebo jen pár šupinek pro štěstí, uveďte nám i toto do poznámky ve finálním kroku objednávky. Jeho trvanlivost při řádném skladování je až 5 dnů. Živého kapra pro Vás připravujeme dle Vámi objednané úpravy v den expedice Vaší objednávky.

Kapří maso má nejen vyjimečnou chuť, ale při našem zpracování, porcování nebo čištění nedochází k porušení teplotního řetezce a je tak zachována maximální čerstvost a kvalita. U premiových kapru je vyloučená bahnitá vůně nebo zkažená chuť a tak zcela odpadá dodatečná práce s tradiční receptůrou nakládání do mléka či použití jiných metod tak, aby jste po dlouhém čase a snaze dosáhli chutného výsledku. 

anglický název: Carp
latinský název: Cyprinus carpio
země původu: Česká republika
způsob lovu: akvakultura
doporučená skladovací teplota: 0-5°C

Už několik let se v naší nabídce objevují premiový kapři díky vyjimečné partnerské spolupráci s jedním z nejlepších jihočeských rybářství. Naši kapřici pochází z výběrových chovných rybníku, nadstandartně čisté prostředí, hlídaný chov a tak patří právem do premiové třídy a mezi pravé klenoty jihočeských rybníku. 

Většinou si přejete kapříky tzv "lysce",  přejete li si klasického "šupináče" nebo jen extra šupinky, prosím uveďte toto do poznámky ve finálním kroku objednávky.

Kapr ve formě chlazené čerstvé ryby si získává stále větší oblibu. Očištěného kapra ocení nejen zaneprázdněné maminky, ale i ten kdo následně po tak náročném úkonu jako je důkladném zpracování celé ryby celý prostor očistit.

V nabídce chlazených výrobků z jihočeských rybníků najdete u nás například: 

očištěného kapra bez vnitřností tj. kapr kuchaný, porcovaný kapr ve formě kapří půlky s kostí a kůží nebo kapří půlky s kostí a bez kůže a  nebo kapří filetovaná úprava bez hlavních kostí  a to v úpravě kapří filety s kůží anebo kapří filety bez kůže (bohužel tzv. kůstky ipsilonky se nedají zcela odstranit a nejsou ani ve filetech zcela vyloučené).

Velikou výhodou upraveného kapra je  zachování vysoké kvality čerstvého kapřího masa a k tomu možnost čisté a jednoduché kuchyňské úpravy přípravy této tradiční "vánoční" ryby. 


O kaprovi obecně:
Kapr původně pochází z Asie. V Číně se už odedávna chová uměle v rybnících. Jako užitkový druh pro rybářská hospodářství se ve 13. až 15. století dostal do Evropy a postupem času se stal nejdůležitější chovnou rybou.

Kapr může běžně dosáhnout do délky 1 m. Do prodeje se však běžně dostávají tříleté exempláře o délce 30 až 40 cm a s hmotností 1 až 3 kg. Kapr je vysokohřbetá ryba s dlouhou hřbetní ploutví. Na horním rtu má pár krátkých a pár dlouhých vousků. Divoká, původní forma šupinatého kapra má kůži pokrytou velkými šupinami. Ve střední Evropě se většinou prodává kapr lysec, který má jen několik velkých nepravidelně rozložených šupin.

Větší kapři mívají z pravidla chutnější maso než menší ryby, protože ryby s hmotností pod 1 kg mají menší zásoby tuku a vdůsledku toho je jejich maso poněkud suché. Kapr je tradičním svátečním jídlem. Vhodným způsobem úpravy kapra je pošírování, dušení, pečení, smažení a také uzení.


Nutriční hodnoty na 100g na 200g porci DDD v % na 100g
energie (kj) 532 1064 6%
bílkoviny (g) 17,8 35,6 36%
tuky (g) 5,6 11,2 9%
sacharidy (g) 0 0 -
omega-3 kyseliny (mg) 704 1408 -
omega-6 kyseliny (mg) 517 1034 -
vitamín B12 (mcg) 1,5 3 26%
vitamín B6 (mg) 0,2 0,4 9%
vitamín D (IU) - - -
Selen (mcg) 12,6 25,2 18%
Fosfor (mg) 415 830 42%
Hořčík (mg)  29 58  7%

Recept : Kapr na černo

Suroviny :


1 kapr
cibule
petržel
celer
sladké pivo
jemný ocet ne moc ostrý
nastrouhaný chleba
nastrouhaný perník
celý pepř
hřebíček
nové koření
vlašká ořechová jádra
sušené švestky
citronová kůra
pražený cukr
sůl
červené víno
máte-li tak rybí krev
bezinky
mandle
šípkovou zavařeninu

Příprava :

Kapra oškrábeme, na porce skrájíme a osolíme. Porce vaříme napotom v omáčce, kterou připravíme takto:

Na dno rendlíku dáme cibuli na kolečka skrájenou, též petržel, celer a mrkev. To prolejeme sladkým pivem a sice dejme jen tolik piva, co by se porce potopily, pak čtvrt litru octa nepříliš ostrého, 6 lžíc strouhaného chleba, 6 lžíc strouhaného perníku, několik zrnek pepře, něco hřebíčku a nového koření, štyři ořechová jádra, šest sušených švestek, něco drobně skrájené kůry citronové, dvě kostky praženého a dvě kostky bílého cukru, něco soli, načež omáčku asi hodinu vaříme.

Potom vložíme do ní kapra na porce skrájeného a vaříme je tak dlouho, až změkly. Omáčku napotom procedíme a zlepšíme chuť její červeným vínem. Tu a tam dávají do omáčky rybí krev, zavařené bezinky, mandle a zavařeninu šípkovou.

K černé rybě přidávají někdy též moučné a i také krupičné knedlíčky. Velikého kapra vaříme asi hodinu, menšího uvaříme ovšem dříve.

zdroj : labuznik.com

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní mohou vkládat příspěvky. Prosíme, přihlaste se nebo se registrujte .

0,0 Neohodnoceno
5
0x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.