• 1 z 3
 

Kapr porcovaný - kapr půlky s kůží

Neohodnoceno
 

Zvolte prosím velikost porcované půlky s kůží.

Prodejní cena za 100g je 39Kč vč. DPH (34Kč bez DPH).

Výsledná porcovaná velikost půlky vcelku se různí dle velikosti ryby běžně cca 750-900g.  .

od 293 Kč / ks
Kategorie Čerstvé ryby
Zvolte variantu
Kód produktu 991/CCA5 Porce: cca 750g Na objednávku do 3-7 dnů 293 Kč / ks
   
Kód produktu 991/CCA6 Porce: cca 850g Na objednávku do 3-7 dnů 332 Kč / ks
   
Kód produktu 991/CCA7 Porce: cca 950g Na objednávku do 3-7 dnů 371 Kč / ks
   
 

Kapr porcovaný - kapří půlky s kůží - kapr půlka s kůží - kapří porce s kůží a s kostí

Zaručený výsledek? U nás 100% garance! Díky premiové kvalitě a vyjimečné chutnosti tohoto kapřího masa, ručně opracované, již očištěné a porcované úpravě kapří půlky, odpadá technicky náročné zpracování a z chlazeného premiového kapra můžete pripravit pravou specialitu už během 20min.

Námi nabízený kapr je premiové kvality a je primárně určen pro export do Německa a Rakouska. U naších kapříků zaručujeme 100% kvalitu. Každý živý kus je námi kontrolovaný, následně ručně zpracovaný, a při porcování důkladně očištěn od vnitřností, zbaven hlavy, šupin a ploutví. Jeho trvanlivost při řádném skladování je až 5 dnů. Živého kapra pro Vás připravujeme dle Vámi objednané úpravy v den expedice Vaší objednávky.

Kapří maso má nejen vyjimečnou chuť, ale při našem zpracování, porcování nebo čištění nedochází k porušení teplotního řetezce a je tak zachována maximální čerstvost a kvalita. U premiových kapru je vyloučená bahnitá vůně nebo zkažená chuť a tak zcela odpadá dodatečná práce s tradiční receptůrou nakládání do mléka či použití jiných metod tak aby jste po dlouhém čase a snaze dosáhli chutného výsledku. 

anglický název: Carp
latinský název: Cyprinus carpio
země původu: Česká republika
způsob lovu: akvakultura
doporučená skladovací teplota: 0-5°C

Už několik let se v naší nabídce objevují premiový kapři díky vyjimečné partnerské spolupráci s jedním z nejlepších jihočeských rybářství. Naši kapřici pochází z výběrových chovných rybníku, nadstandartně čisté prostředí, hlídaný chov a tak patří právem do premiové třídy a mezi pravé klenoty jihočeských rybníku. 

Většinou si přejete kapříky tzv "lysce",  přejete li si klasického "šupináče" nebo jen extra šupinky, prosím uveďte toto do poznámky ve finálním kroku objednávky.

Kapr ve formě chlazené čerstvé ryby si získává stále větší oblibu. Očištěného kapra ocení nejen zaneprázdněné maminky, ale i ten kdo následně po tak náročném úkonu jako je důkladném zpracování celé ryby celý prostor očistit.

V nabídce chlazených výrobků z jihočeských rybníků najdete u nás například: 

očištěného kapra bez vnitřností tj. kapr kuchaný, porcovaný kapr ve formě kapří půlky s kostí a kůží nebo kapří půlky s kostí a bez kůže a  nebo kapří filetovaná úprava bez hlavních kostí  a to v úpravě kapří filety s kůží anebo kapří filety bez kůže (bohužel tzv. kůstky ipsilonky se nedají zcela odstranit a nejsou ani ve vyletech zcela vyloučené).

Velikou výhodou upraveného kapra je  zachování vysoké kvality čerstvého kapřího masa a k tomu možnost čisté a jednoduché kuchyňské úpravy přípravy této tradiční "vánoční" ryby. 


O kaprovi obecně:
Kapr původně pochází z Asie. V Číně se už odedávna chová uměle v rybnících. Jako užitkový druh pro rybářská hospodářství se ve 13. až 15. století dostal do Evropy a postupem času se stal nejdůležitější chovnou rybou.

Kapr může běžně dosáhnout do délky 1 m. Do prodeje se však běžně dostávají tříleté exempláře o délce 30 až 40 cm a s hmotností 1 až 3 kg. Kapr je vysokohřbetá ryba s dlouhou hřbetní ploutví. Na horním rtu má pár krátkých a pár dlouhých vousků. Divoká, původní forma šupinatého kapra má kůži pokrytou velkými šupinami. Ve střední Evropě se většinou prodává kapr lysec, který má jen několik velkých nepravidelně rozložených šupin.

Větší kapři mívají z pravidla chutnější maso než menší ryby, protože ryby s hmotností pod 1 kg mají menší zásoby tuku a vdůsledku toho je jejich maso poněkud suché. Kapr je tradičním svátečním jídlem. Vhodným způsobem úpravy kapra je pošírování, dušení, pečení, smažení a také uzení.


Nutriční hodnoty na 100g na 200g porci DDD v % na 100g
energie (kj) 532 1064 6%
bílkoviny (g) 17,8 35,6 36%
tuky (g) 5,6 11,2 9%
sacharidy (g) 0 0 -
omega-3 kyseliny (mg) 704 1408 -
omega-6 kyseliny (mg) 517 1034 -
vitamín B12 (mcg) 1,5 3 26%
vitamín B6 (mg) 0,2 0,4 9%
vitamín D (IU) - - -
Selen (mcg) 12,6 25,2 18%
Fosfor (mg) 415 830 42%
Hořčík (mg)  29 58  7%

Recept : Kapr na černo

Suroviny :


1 kapr
cibule
petržel
celer
sladké pivo
jemný ocet ne moc ostrý
nastrouhaný chleba
nastrouhaný perník
celý pepř
hřebíček
nové koření
vlašká ořechová jádra
sušené švestky
citronová kůra
pražený cukr
sůl
červené víno
máte-li tak rybí krev
bezinky
mandle
šípkovou zavařeninu

Příprava :

Kapra oškrábeme, na porce skrájíme a osolíme. Porce vaříme napotom v omáčce, kterou připravíme takto:

Na dno rendlíku dáme cibuli na kolečka skrájenou, též petržel, celer a mrkev. To prolejeme sladkým pivem a sice dejme jen tolik piva, co by se porce potopily, pak čtvrt litru octa nepříliš ostrého, 6 lžíc strouhaného chleba, 6 lžíc strouhaného perníku, několik zrnek pepře, něco hřebíčku a nového koření, štyři ořechová jádra, šest sušených švestek, něco drobně skrájené kůry citronové, dvě kostky praženého a dvě kostky bílého cukru, něco soli, načež omáčku asi hodinu vaříme.

Potom vložíme do ní kapra na porce skrájeného a vaříme je tak dlouho, až změkly. Omáčku napotom procedíme a zlepšíme chuť její červeným vínem. Tu a tam dávají do omáčky rybí krev, zavařené bezinky, mandle a zavařeninu šípkovou.

K černé rybě přidávají někdy též moučné a i také krupičné knedlíčky. Velikého kapra vaříme asi hodinu, menšího uvaříme ovšem dříve.

zdroj : labuznik.com

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní mohou vkládat příspěvky. Prosíme, přihlaste se nebo se registrujte .

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.