• 1 z 2
 

Losos skotský Label Rouge filet

Neohodnoceno
 

V názvu je uvedená orientační velikost jednoho kusu *(viz. FAQ).

Prodejní cena za 100g je 89Kč vč. DPH (77 Kč bez DPH).

Dle gramáže zvolte nejvíce vyhovující variantu a vyberte počet kusů.

od 223 Kč / ks
Výrobce Skotsko
Kategorie Čerstvé ryby
Zvolte variantu
Losos skotský Label Rouge filet Kód produktu 1818/CCA3 Balení: cca 250g Na objednávku do druhého dne 223 Kč / ks
   
Losos skotský Label Rouge filet Kód produktu 1818/CCA4 Balení: cca 1,3kg Na objednávku do druhého dne 1 157 Kč / ks
   
 

Losos skotský celý - label rouge 

anglický název: Atlantic Salmon
latinský název: Salmo salar
země původu: Skotsko
FAO: 27
způsob lovu: akvakultura
doporučená skladovací teplota: 0-2°C

Losos je porcovaný na porce ve velikosti cca 250 g nebo je dodáván celý filet velikosti cca 1300g.   

Losos atlantický patří dnes mezi velmi oblíbené a v domácnosti připravované ryby. Lososi pocházejí ze Skotska. Lososí maso je velmi chutné a bohaté na vitamíny a nenasycené mastné kyseliny Omega 3 a Omega 6, jenž mají příznivý vliv jako prevence, proti kardiovaskulárním onemocněním.

Skotský losos získal jako první produkt za hranicemi Francie prestižní známku Label Rouge. Jedná se o oficiální označení nejvyšší kvality potravin a získání tohoto ocenění prodléhá nejpřísnějším kritérií. Původ každého lososa je dohledatelný podle známky u každého kusu. Skotský losos je chován v překrásném prostředí skotské přírody, pod vrcholy hor. Horská voda z vodopádů a řek poskytuje perfektní prostředí pro mladé lososy (strdlice), kteří rostou ve sladkovodních vodách, než se přesunou do moře. Dále pak dorůstají v mořských fjordech. Zdejší prostředí s dynamickým pohybem vody, přílivem a odlivem, nutí lososy neustále dynamicky plavat a díky pohybu mají pevnější maso s menším obsahem tuku. Nejen jedinečná chuť ale kvalita masa, pevnost a barva skotského lososa Label Rouge povyšují na stupeň delikates. 

Použítí lososa je velmi všestrané.  Porce lososa se dají péct, grilovat ale i pošírovat vcelku. Porcovaného lososa lze upravit jakýmkoliv způsobem. Ať už se jedná o pečení, smažení, přípravu na páře nebo na v japonsku tolik oblíbeného Sushi.

Recept: Sashimi z lososa Label Rouge
500g filetů lososa Label Rouge, 3 lžíce soli, 1 krupicového cukru, 1 lžíce wasabi, 1 lžíce sake 
Lososa vložíme do mělké skleněné mísy. V misce smícháme sůl, cukr, wasabi a sake. Touto marinádou potřeme z obou stran lososa. Marinovaného lososa vložíme do lednice na 1-3 dny. Před jídlem lososa nakrájíme na malé tenké plátky a podáváme s wasabi a sojovou omáčkou. 




Nutriční hodnoty na 100g na 200g porci DDD v % na 100g
energie (kj)  595 1190 7%
bílkoviny (g)  19,8 39,6 40%
tuky (g)  6,3  12,6 10%
sacharidy (g) 0 0 -
omega-3 kyseliny (mg) 2018 4036 -
omega-6 kyseliny (mg) 172 344 -
vitamín B12 (mcg) 3,2 6,4 54%
vitamín B6 (mg) 0,8 1,6 41%
vitamín D  -  -  -
Selen (mcg)  36,5 73 52%
Fosfor (mg) 200  400 20%
Hořčík (mg) 29  58 7%

 


Recept : Skotský losos holandskou mátovou omáčkou, papardelemi a marinovaným hroznovým vínem

Suroviny:

600g filet z skotského lososa
200g těstoviny papardele
4 vejce, 50g cukru
150 g másla
máta, sůl, pepř
20cl suché bílé víno
200g hroznové víno
10cl sladkého dezertního vína

 

Postup:

Hroznové víno omyjeme a rozebereme na kuličky, z jednotlivých kuliček  odstraníme slupku rozpůlíme a vypeckujeme. Půlky vína dáme marinovat do dezertního vína smíchaného s cukrem. Necháme hodinu marinovat. Očištěného lososa naporcujeme na stejnoměrné filety opečeme z prudka na pánvi po obou stranách a dáme do trouby dopéct.

Mezitím uvaříme těstoviny v osolené vodě a připravíme omáčku. V kastrůlku zahřejeme bílé víno rozmíchané se žloutky. Nevaříme jen prohříváme! Vyšleháme do pěny. Do pěny pomaličku přiléváme rozehřáté máslo, šleháme a lehce prohříváme dokud nám hmota nezhoustne.

Do vzniklé hladké krémovité omáčky přidáme na drobno nasekanou mátu, promícháme. Upečeného lososa navrstvíme na talíři na těstoviny a přelijeme omáčkou. Dozdobíme marinovaným hroznovým vínem.

zdroj : primazena.cz

Výchova ryby Akvakultura

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní mohou vkládat příspěvky. Prosíme, přihlaste se nebo se registrujte .

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.