Pstruh lososovitý filet s kůží

 

V názvu je uvedená běžná orientační velikost jednoho kusu filetu nebo porce**(viz. FAQ).

Prodejní cena za 100g je 59Kč vč.DPH (51Kč bez DPH).

Dle gramáže zvolte nejvíce vyhovující variantu balení a vyberte počet kusů.

od 177 Kč
Kategorie Čerstvé ryby
Zvolte variantu
Pstruh lososovitý filet s kůží Kód produktu 955/CCA4 Váha: cca 300g Na objednávku do druhého dne 177 Kč / ks
   
Pstruh lososovitý filet s kůží Kód produktu 955/CCA5 Váha: cca 500g Na objednávku do druhého dne 295 Kč / ks
   
Pstruh lososovitý filet s kůží Kód produktu 955/CCA6 Váha: cca 1kg Na objednávku do druhého dne 590 Kč / ks
   
 

anglický název: Salmon-trout
latinský název: Salmo trutta trutta
země původu: Itálie
způsob lovu: akvakultura
doporučená skladovací teplota: 0-2°C


Pstruh lososovitý (mořský) je rozšířený od Barentsova moře až po severní Španělsko. Ve Středozemním moři se vyskytují izolované populace. Jako tažná ryba migruje v období tření do řek. Většina mořských pstruhů nabízených na trhu pochází ze skandinávských umělých chovů.

Pstruh lososovitý je podobný blízce příbuznému lososu a jeho maso má rovněž červenou barvu. Maximálně dorůstá do délky 140 cm, ale u chovaných jedinců nepřesahuje velikost 50 cm.

Menší ryby chutnají výborně pečené v celku v troubě, jinak lze toho pstruha připravovat stejně jako lososa.


 

Recept : Trota salmonata alle erbe
Lososový pstruh s bylinkami

Suroviny :

4 filety lososového pstruha
1 snítka rozmarýnu
1 snítka tymiánu
pár lístků šalvěje
pár lístků petržele
2dcl oleje extra virgin
1 citron
sůl, pepř

Postup :

V hmoždíři smícháme bylinky, přidáme olej a citronovou šťávu. Filety osolíme 
a opepříme, potřeme bylinkovou směsí a opečeme na pánvi po obou stranách, nejdříve z té strany, kde je kůže.
Filety servírujeme polité bylinkovou šťávou.
Můžeme podávat s orestovaným listovým špenátem.

zdroj : sitalemvkuchyni.cz

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní mohou vkládat příspěvky. Prosíme, přihlaste se nebo se registrujte .

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.