Kalamáry malé nekuchané (20-25ks/kg)

 

Kalamáry malé. Vyberte si z předvolených gramáží, nebo u první varianty můžete zadat libovolné množství. Můžete zadávat v desetinných místech (např.: 1,2 nebo 0,45). Zadávané množství je v kilogramech.Přesná cena bude upravena podle skutečné váhy.

od 57,80 Kč / ks
Kategorie Chobotnice, Sépie, Kalamáry
Zvolte variantu
Kalamáry malé nekuchané (20-25ks/kg) Kód produktu 748/CCA Váha_old: cca 200g Skladem 57,80 Kč / ks
   
Kalamáry malé nekuchané (20-25ks/kg) Kód produktu 748/CCA2 Váha_old: cca 500g Skladem 144,50 Kč / ks
   
Kalamáry malé nekuchané (20-25ks/kg) Kód produktu 748/CCA3 Váha_old: cca 1000g Skladem 289 Kč / ks
   
 

anglický název: Calamary
latinský název: Loligo vulgaris
země původu: Itálie
FAO: 37
způsob lovu: divoký odchyt
doporučená skladovací teplota: 0-2°C
dodací dny do ČR : úterý, čtvrtek, sobota



Oliheň obecná nazývaná také kalmar, je rozsšířená především ve středozemním moři, jiné velmi podobné druhy se vyskytují ve všech mořích planety. Oliheň obecná upřednostňuje mělké pobřežní vody, sporadicky se také vyskytuje v hloubkách až 200m. Olihně ce sdružují ve velkých hejnech, která vytvářejí útvary připomínající formace stěhovavých ptáků a zůstávají zachovány i při změně směru.

Olihně dorůstají do délky 30 až 50 cm a může dosáhnout hmotnosti až 2 kg. Kůže je hladká a má pískové až hnědé nebo červené zbarvení. Vnitřní schránka je zredukovaná na listový útvar, tzv. kost.

Olihně Lze konzumovat syrové v podobě sushi nebo sashimi. Při tepelné přípravě se malé olihně jen krátce povaří, osmaží, ogrilují, nebo fritují.


Nutriční hodnoty na 100g na 200g porci DDD v % na 100g
energie (kj) 385 770 5%
bílkoviny (g) 15,6 31,2 31%
tuky (g) 1,4 2,8 2%
sacharidy (g) 0 0 -
omega-3 kyseliny (mg) 496 992 -
omega-6 kyseliny (mg) 2 4 -
vitamín B12 (mcg) 1,3 2,6 22%
vitamín B6 (mg) 0,1 0,2 3%
vitamín D (IU) - - -
Selen (mcg) 44,8 89,6 64%
Fosfor (mg) 221 442 22%
Hořčík (mg) 33 66 8%

Flash animace

 

Recept : Kalamáry s česnekem a petrželí


kalamary

Suroviny :

500 g kalamárů, 10 cl olivového oleje
80 g másla, 4 stroužky česneku
petržel nasekaná najemno, špetka soli

Postup přípravy :

Čerstvé kalamáry nakrájejte na malé kousky, vhoďte na rozehřátý olivový olej a orestujte. Přidejte stroužky česneku, které předtím dlaní rozmáčkněte, pak velmi krátce (asi dvě minuty) restujte i s kalamáry.
Přidejte máslo, které zjemní chuť, a nakonec nasekanou petržel. Na závěr stroužky česneku vyjměte. Podávejte s opečenou bagetou, tousty nebo pečivem, které máte rádi.

zdroj : evafilipova.cz

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní mohou vkládat příspěvky. Prosíme, přihlaste se nebo se registrujte .

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.