Humr americký živý 650-750g

 

Humr americký se různí váhou dle vylovených kusů. Průměrná váha jednoho kusu je 650-750g. Finální cena bude upravena dle skutečné váhy zboží. Prodejní cena je 1490 Kč/kg včetně DPH. Humr je prodáván živý a pouze jako kus. Zadejte vyhovujicí počet kusů.

od 969 Kč / ks
Kategorie Krevety, Humři, Krabi
Zvolte variantu
Kód produktu 913/CCA Váha: cca 650g Skladem 969 Kč / ks
   
Kód produktu 913/CCA2 Váha: cca 750g Skladem 1 118 Kč / ks
   
Kód produktu 913/1KG měrná jednotka: 1kg Skladem 1 490 Kč / ks
   
 

Humr americký

anglický název: American lobster
latinský název: Homarus americanus
země původu: Kanada
FAO: 67
způsob lovu: divoký odchyt
doporučená skladovací teplota: 2-5°C

Humr americký je nejbližší příbuzný humra evropského, je rozšířený v severozápadním Atlantiku od Kanady až po mys Hatteras v Severní Karolíně v USA. V celém areálu se intenzivně loví.

Humr americký má na rozdíl od humra evropského na spodní straně čelního rohu trn. Jeho klepeta vypadají širší, ale není to spolehlivým znakem. Zabarvení humra amerického bývá oranžovohnědé, kdežto jeho evropský bratranec bývá zbarven do do modrého kabátu.

Nejlépe tyto humry lze připravit jako vařené, smažené, nebo také na grilu chutnají skvěle.


Nutriční hodnoty na 100g na 200g porci DDD v % na 100g
energie (kj)  377 754 5%
bílkoviny (g)  18,8  37,6  38%
tuky (g) 1 2 1%
sacharidy (g) 0 0 -
omega-3 kyseliny (mg)  -  - -
omega-6 kyseliny (mg) - - -
vitamín B12 (mcg) 0,9 1,8 15%
vitamín B6 (mg) 0,1 0,2 3%
vitamín D  -  -  -
Selen (mcg) 41,4  82,8  59%
Fosfor (mg)  144  288  14%
Hořčík (mg)  27  54  7%

Food and Agriculture Organization of the United Nations (FAO)


Recept : Humr Termidor

Suroviny:

2 uvaření humři (cca po 750 g), 60 g másla, 1 nakrájená šalotka, 25 g hladké mouky, 300 ml mléka, 1,5 lžičky nakrájeného čerstvého kerblíku, 1 lžička nakrájeného čerstvého estragonu, 1,5 lžičky nakrájené petrželky, 2 lžičky dijonské hořčice, sůl, pepř, 6 lžic suchého bílého vína, 3 lžíce smetany ke šlehání, 4 lžíce nastrouhaného permazánu.

Příprava:

Gril předehřejeme na středně vysokou teplotu. Humrům vykroutíme hlavy, klepeta odlomíme, přelámeme a vybereme maso . Ostrým nožem humry rozpůlíme po délce a odstraníme z nich vnitřnosti. Humří maso vybereme a odložíme. Prázdné poloviny krunýže opláchneme a osušíme papírovými utěrkami. Maso nakrájíme na plátky silné 2 cm. V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme šalotku a opékáme ji 4-5 minut doměkka. Zaprášíme ji moukou a za stálého míchání zahříváme 2 minuty. Hrnec odstavíme a omáčku postupně zředíme mlékem. Hrnec vrátíme na oheň, omáčku za stálého míchání povaříme do zhoustnutí. Zmírníme oheň, do omáčky vmícháme bylinky a hořčici a osolíme ji a opepříme. Hrnec odstavíme a do omáčky vešleháme víno a smetanu. Hrnec vrátíme na plotnu a omáčku pozvolna vaříme do zhoustnutí. Vložíme maso humra a 2-3 minuty prohřejeme. Směs rozdělíme do polovin krunýře, posypeme parmezáne a grilujeme dozlatova. Hotový pokrm upravíme na mísu, ozdobíme plátky citrónu a snítkami petržele a podáváme.

zdroj : recepty.mraveniste.cz

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní mohou vkládat příspěvky. Prosíme, přihlaste se nebo se registrujte .

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.