Kambala velká 700g-1,5kg

 

V názvu je uvedená orientační velikost jednoho kusu *(viz. FAQ).

Prodejní cena za 100g je 69Kč vč.DPH (60Kč bez DPH).

Dle gramáže zvolte nejvíce vyhovující variantu a vyberte počet kusů.

od 483 Kč
Výrobce Španělsko
Kategorie Mořské Ryby Celé
Zvolte variantu
Kambala velká 700g-1,5kg Kód produktu 1183/CCA3 Váha: cca 700g Na objednávku do 3-7 dnů 483 Kč / ks
   
Kambala velká 700g-1,5kg Kód produktu 1183/CCA4 Váha: cca 1kg Na objednávku do 3-7 dnů 690 Kč / ks
   
Kambala velká 700g-1,5kg Kód produktu 1183/CCA5 Váha: cca 1,5kg Na objednávku do 3-7 dnů 1 035 Kč / ks
   
Kambala velká 700g-1,5kg Kód produktu 1183/CCA6 Váha: cca 2kg Na objednávku do 3-7 dnů 1 380 Kč / ks
   
 

anglický název: Turbot
latinský název: Psetta maxima
země původu: Španělsko
FAO: 37
způsob lovu: akvakultura
doporučená skladovací teplota: 0-2°C


Areál rozšíření kambaly velké sahá od Islandu po Maroko, včetně celého Středozemního a Černého moře. Žije u dna různého typu v hloubce do 70 m. Loví se hlavně pomocí sítí vlečených po dně a na dlouhé vlasce. Ve Středozemním moři se loví hlavně v tureckých vodách.


Kambala velká je stejně jako jako ostatní zástupci této čeledi levooká, to znamená, že oči se nacházejí na levé straně těla. Od jiných platýsů se snadno odlišuje na základě dermálních kostí.

Kambala velká se pokládá ze jednu z nejlahodnějších mořských ryb, což se odráží i na trochu vyšší cenně. Je vhodná na všechny způsoby úpravy.

 

 

Recept : Kambalí řízek na ústřicích a šampaňské omáčce

Suroviny :

Pro 4 osoby

4 kambalí řízky, 12 ústřic, 1 dl šampaňského, 2 dl omáčky z bílého vína, 2 cibule, 1 l rybího vývaru, 400 g špenátu, 1 trs petržele, 1 dl šlehané smetany, 1 dl holandské omáčky, chilli.

  • Ponořit kambalí řízky do litru rybího vývaru.
  • Ponořit ústřice s cibulí jemně namletou a 1 dl šampaňského, vyjmout ústřice a nechat svařit s 2 dl omáčky z bílého vína.
  • Propasírovat a dokončit holandskou omáčku a 1 dl šlehané smetany, okořenit chilli.
  • Připravit pěnu z špenátu, petržele a dotvořit v mixéru.
  • Poskládat kambalí řízky na talíř, po každé s třemi ústřicemi a polít šampaňskou omáčkou.
  • Dokončit přidáním 2 knedlíčků z špenátové a petrželové pěny.

zdroj : svg.cz

Výchova ryby Akvakultura

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní mohou vkládat příspěvky. Prosíme, přihlaste se nebo se registrujte .

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.