Mořský úhoř kuchaný

 

V názvu je uvedená orientační velikost jednoho kusu *(viz. FAQ).

Prodejní cena za 1kg je 349Kč vč. DPH (303Kč bez DPH).

Dle gramáže zvolte nejvíce vyhovující variantu a vyberte počet kusů.

od 698 Kč
Výrobce Francie
Kategorie Mořské Ryby Celé
Zvolte variantu
Mořský úhoř kuchaný  Kód produktu 1396/CCA Váha: cca 2kg Na objednávku do 3-7 dnů 698 Kč / ks
   
Mořský úhoř kuchaný  Kód produktu 1396/CCA4 Váha: cca 3kg Na objednávku do 3-7 dnů 1 047 Kč / ks
   
Mořský úhoř kuchaný  Kód produktu 1396/CCA5 Váha: cca 4kg Na objednávku do 3-7 dnů 1 396 Kč / ks
   
Mořský úhoř kuchaný  Kód produktu 1396/CCA6 Váha: cca 5kg Na objednávku do 3-7 dnů 1 745 Kč / ks
   
 

anglický název: European conger
latinský název: Conger conger
země původu: Francie
FAO: 37
způsob lovu: divoký odchyt
doporučená skladovací teplota: 0-2°C

Mořský úhoř nebo také Úhořovec mořský je rozšířený od Norska až po Senegal a ve Středozemním moři. Zejména v severní Evropě se loví na prut, pomocí vlečných sítí a speciálních trojkřídlých sítí. Usmrcení a vykuchání úhoře je velmi náročné a proto by se mělo přenechat profesionálům.

U úhoře mořského na rozdíl od úhoře říčního začíná ploutevní lem na hřbetě těsně za bází prsní ploutve. Dorůstá až do délky 3 m, a je tedy dvakrát větší než jeho sladkovodní příbuzný. Kůže je zbarvená do šeda, břišní strana je podstatně světlejší.

Mořský úhoř sice neposkytuje tak chutné maso jako jeho sladkovodní příbuzný, přesto je velmi vhodný například k dušení v troubě.

 

Recept : Pečený mořský úhoř

Suroviny :

  • 750 g úhoře
  • 1 šálek sherry
  • 90 g posekané jarní cibulky
  • 1 polévková lžíce sójové omáčky
  • 1 polévková lžíce hořčice
  • 1 kávová lžička soli
  • 1 kávová lžička cukru
  • 1 kávová lžička mletého zázvoru
  • 1 kávová lžička škrobové moučky
  • limetová šťáva
  • olej na smažení
  • 1 polévková lžíce konopného oleje

Příprava :

Připravovaného úhoře rozřízneme tak, aby vznikly proužky asi 5 cm dlouhé. Ponoříme je do směsi sherry, cibulky, zázvoru, hořčice a škrobové moučky, asi na 20 minut. Okapané kousky opečeme na pánvi s horkým olejem ze všech stran. Potom vyndáme úhoře z pánve a na oheň dáme cibulku, zázvor, cukr, sůl, limetovou šťávu, sójovou omáčku, a teprve potom kousky úhoře. Zamícháme a před servírováním pokapeme jednou lžící konopného oleje.

zdroj : hospodyne.mojerecepty.sk

Výchova ryby Lov

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní mohou vkládat příspěvky. Prosíme, přihlaste se nebo se registrujte .

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.