Mořský vlk veliký celý 700-950g

(0x)
 

V názvu je uvedená orientační velikost jednoho kusu *(viz. FAQ).

Prodejní cena za 100g je 59Kč vč. DPH (51Kč bez DPH).

Dle gramáže zvolte nejvíce vyhovující variantu a vyberte počet kusů.

od 413 Kč / ks
Kategorie Mořské Ryby Celé
Zvolte variantu
Mořský vlk veliký celý 700-950g  Kód produktu 1210/CCA3 Váha: cca 700g Skladem 413 Kč / ks
   
Mořský vlk veliký celý 700-950g  Kód produktu 1210/CCA4 Váha: cca 800g Skladem 472 Kč / ks
   
Mořský vlk veliký celý 700-950g  Kód produktu 1210/CCA5 Váha: cca 950g Skladem 560 Kč / ks
   
 

anglický název: Seabass
latinský název: Dicentrarchus labrax
země původu: Chorvatsko, Řecko, Italie
FAO: 37
způsob lovu: akvakultura
doporučená skladovací teplota: 0-2°C

 

Mořský vlk patří mezi jedny z nejlepších a nejoblíbenějších mořských ryb a to i u nás v České republice, kde je znám také pod názvem Morčák chutný. Vyskytuje se od pobřeží jižního Norska až po Senegal a je rozšířený jak v celém Středozemním, tak i v Černém moři.

Mořský vlk je vykuchaný s hlavou. Jeho bílé, velmi jemné a aromatické maso obsahuje velmi malé množství kostí.

Mořský vlk se hodí ke smažení či pečení vcelku, ale i filetovaný. Velmi oblíbený je též na grilu. Jen s kořeněním by se to nemělo přehánět aby nezaniklo jeho jedinečné aroma.


Nutriční hodnoty na 100g na 200g porci DDD v % na 100g
energie (kj) 406 812 5%
bílkoviny (g)  18,4 36,8  37%
tuky (g) 2 4 3%
sacharidy (g) 0 0 -
omega-3 kyseliny (mg)  671 1342 -
omega-6 kyseliny (mg) 23 46 -
vitamín B12 (mcg) 0,3 0,6 5%
vitamín B6 (mg) 0,4 0,8 20%
vitamín D  -  -  -
Selen (mcg) 36,5 73 52%
Fosfor (mg) 194 388 19%
Hořčík (mg) 41  82 10%

 Food and Agriculture Organization of the United Nations (FAO)


Recept : Mořský vlk na bylinkách

Suroviny:

  • 300 - 400 g ryby
  • 150 g čerstvého špenátu
  • 2 stroužky česneku
  • 8 ks cherry rajčat
  • citrón
  • sůl
  • drcený barevný pepř
  • směs bylinek: bazalku, tymián, pažitku, kudrnatou petrželku
Jak na to:

Rybu omyjeme, osušíme, osolíme, zevnitř okořeníme barevným pepřem a vložíme na mírně rozpálenou pánev s troškou oleje. Pečeme z obou stran 12 - 15 minut. Bylinky nasekáme a smícháme s olivovým olejem. Před koncem pečení touto směsí rybu potřeme. Špenát a nakrájená cherry rajčata dáme na rozohřátou pánev s olivovým olejem a pretlačeným česnekem, osolíme, promícháme a podáváme jako přílohu.

zdroj : recepty.naseinfo.cz

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní mohou vkládat příspěvky. Prosíme, přihlaste se nebo se registrujte .

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.