Mořský vlk celý kuchaný

 

V názvu je uvedená orientační velikost jednoho kusu *(viz. FAQ).

Prodejní cena za 100g je 39Kč vč. DPH (34Kč bez DPH). 

Dle gramáže zvolte nejvíce vyhovující variantu a vyberte počet kusů.

od 87 Kč
Výrobce Chorvatsko
Kategorie Mořské Ryby Celé
Zvolte variantu
Mořský vlk celý kuchaný Kód produktu 1213/CCA4 Váha: cca 300g Skladem 87 Kč / ks
   
Mořský vlk celý kuchaný Kód produktu 1213/CCA Váha: cca 350g Skladem 102 Kč / ks
   
Mořský vlk celý kuchaný Kód produktu 1213/CCA5 Váha: cca 450g Skladem 131 Kč / ks
   
 

anglický název: Seabass
latinský název: Dicentrarchus labrax
země původu: Chorvatsko
FAO: 37
způsob lovu: akvakultura
doporučená skladovací teplota: 0-2°C

Mořský vlk patří mezi jedny z nejlepších a nejoblíbenějších mořských ryb a to i u nás v České republice, kde je znám také pod názvem Morčák chutný. Vyskytuje se od pobřeží jižního Norska až po Senegal a je rozšířený jak v celém Středozemním, tak i v Černém moři.

Mořský vlk je vykuchaný s hlavou. Jeho bílé, velmi jemné a aromatické maso obsahuje velmi malé množství kostí.

Mořský vlk se hodí ke smažení či pečení vcelku, ale i filetovaný. Velmi oblíbený je též na grilu. Jen s kořeněním by se to nemělo přehánět aby nezaniklo jeho jedinečné aroma.


Nutriční hodnoty na 100g na 200g porci DDD v % na 100g
energie (kj) 406 812 5%
bílkoviny (g)  18,4 36,8  37%
tuky (g) 2 4 3%
sacharidy (g) 0 0 -
omega-3 kyseliny (mg)  671 1342 -
omega-6 kyseliny (mg) 23 46 -
vitamín B12 (mcg) 0,3 0,6 5%
vitamín B6 (mg) 0,4 0,8 20%
vitamín D  -  -  -
Selen (mcg) 36,5 73 52%
Fosfor (mg) 194 388 19%
Hořčík (mg) 41  82 10%

Food and Agriculture Organization of the United Nations (FAO)

 


Recept : Carpaccio di branzino
Carpaccio z mořského vlka

 

Suroviny:

500 g mořského vlka
citronová šťáva
pomerančová šťáva
nasekaná pažitka
olej extra virgin
sůl

Z ryby odřízneme hlavu a ocasní ploutev, po páteři rozkrojíme a zbylé kosti odstraníme. Filety nakrájíme na velmi jemné plátky směrem ke kůži (kůži nekrájíme) a vyskládáme na talíř.
Z citronové a pomerančové šťávy, olivového oleje a soli vyšleháme emulzi, kterou zalijeme plátky ryby, posypeme pažitkou, necháme chvilku odležet v lednici a servírujeme.

zdroj : s italem v kuchyni

Výchova ryby Akvakultura

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní mohou vkládat příspěvky. Prosíme, přihlaste se nebo se registrujte .

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.