Mořský vlk divoký celý

 

V názvu je uvedená orientační velikost jednoho kusu *(viz. FAQ).

Prodejní cena za 100g je 105Kč vč.DPH (91Kč bez DPH).

Dle gramáže zvolte nejvíce vyhovující variantu a vyberte počet kusů.

od 840 Kč
Výrobce Holandsko
Kategorie Mořské Ryby Celé
Zvolte variantu
Mořský vlk divoký celý Kód produktu 1198/CCA2 Váha: cca 800g Na objednávku do 3-7 dnů 840 Kč / ks
   
Mořský vlk divoký celý Kód produktu 1198/CCA3 Váha: cca 1kg Na objednávku do 3-7 dnů 1 050 Kč / ks
   
Mořský vlk divoký celý Kód produktu 1198/CCA4 Váha: cca 1,5kg Na objednávku do 3-7 dnů 1 575 Kč / ks
   
 
anglický název: Seabass
latinský název: Dicentrarchus labrax
země původu: Francie, Holandsko
FAO: 37
způsob lovu: divoký odchyt
doporučená skladovací teplota: 0-2°C
 

Mořský vlk patří mezi jedny z nejlepších a nejoblíbenějších mořských ryb a to i u nás v České republice, kde je znám také pod názvem Morčák chutný. Vyskytuje se od pobřeží jižního Norska až po Senegal a je rozšířený jak v celém Středozemním, tak i v Černém moři. Tento vlk pochazí z divokého odchytu na volném moři a kvalita jeho bílého jemného masa je na nejvyšší úrovni.

Mořský vlk je vykuchaný s hlavou. Jeho bílé, velmi jemné a aromatické maso obsahuje velmi málo kostí.
 
Mořský vlk se hodí ke smažení či pečení vcelku, ale i filetovaný. Velmi oblíbený je též na grilu. Jen s kořeněním by se to nemělo přehánět aby nezaniklo jeho jedinečné aroma.

Nutriční hodnoty na 100g na 200g porci DDD v % na 100g
energie (kj) 406 812 5%
bílkoviny (g)  18,4 36,8  37%
tuky (g) 2 4 3%
sacharidy (g) 0 0 -
omega-3 kyseliny (mg)  671 1342 -
omega-6 kyseliny (mg) 23 46 -
vitamín B12 (mcg) 0,3 0,6 5%
vitamín B6 (mg) 0,4 0,8 20%
vitamín D  -  -  -
Selen (mcg) 36,5 73 52%
Fosfor (mg) 194 388 19%
Hořčík (mg) 41  82 10%
 

Food and Agriculture Organization of the United Nations (FAO)


Recept : Filet z mořského vlka s cuketou, rajčaty a choron omáčkou

 


Suroviny :

1 kg mořského vlka, sůl, pepř, česnek, tymián, olivový olej Na zeleninu: 1 cuketa, 8 cherry rajčat, malé uvařené brambory, tymián, 1 stroužek česneku, sůl, pepř, olivový olej Na omáčku: 0,5 dcl vinného octu, 0,5 dcl rybího vývaru (ze zbytku z mořského vlka), 0,5 dcl bílého vína, 1 šalotka, 125 g másla, 2 žloutky, 3 snítky estragonu

Postup :

Na rozpáleném olivovém oleji s tymiánem a stroužkem neoloupaného česneku, orestujte rybu nejprve kůží dolů. Cuketu, rajčata, česnek, brambory orestujte spolu s tymiánem na olivovém oleji. Na omáčku nechte víno, ocet a vývar společně s nakrájenou šalotkou přejít varem, pak přeceďte a zahustěte předem připravenými (ve vodní lázni vyšlehanými) žloutky. Nakonec přidejte rozpuštěné máslo, estragon, sůl a pepř. Dejte na talíř a servírujte.

 

zdroj : evafilipova.cz

Výchova ryby Lov

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní mohou vkládat příspěvky. Prosíme, přihlaste se nebo se registrujte .

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.