Ropušnice obecná 0,8-1,5kg (nekuchaná)

Neohodnoceno
 

V názvu je uvedená orientační velikost jednoho kusu *(viz. FAQ).

Dle gramáže zvolte nejvíce vyhovující variantu a vyberte počet kusů.

od 1 095 Kč / ks
Výrobce Itálie
Kategorie Mořské Ryby Celé
Zvolte variantu
Ropušnice obecná 0,8-1,5kg (nekuchaná) Kód produktu 1327/CCA Váha_old: cca 800g/ks 1 095 Kč / ks
   
Ropušnice obecná 0,8-1,5kg (nekuchaná) Kód produktu 1327/CCA2 Váha_old: cca 1kg/ks 1 369 Kč / ks
   
Ropušnice obecná 0,8-1,5kg (nekuchaná) Kód produktu 1327/CCA3 Váha_old: cca 1,2kg/ks 1 643 Kč / ks
   
Ropušnice obecná 0,8-1,5kg (nekuchaná) Kód produktu 1327/CCA4 Váha_old: cca 1,4kg/ks 1 917 Kč / ks
   
 

anglický název: Red scorpionfish
latinský název: Scorpaena cardinalis
země původu: Itálie
FAO: 37
způsob lovu: divoký odchyt
doporučená skladovací teplota: 0-2°C


Ropušnice obecná se vyskytuje ve východním Altantiku od Irska až po Kapverdské a Azorské ostrovy. Další oblastí výskytu jsou pobřeží Senegalu a středozemní moře. Zdržuje se v hlubších vodách (až 200m hlouboko) a loví se pomocí vlečných sítí nebo na dlouhé vlasce.

Ropušnice obecná se svojí maximální délkou okolo 50 cm je větší než její skvrnitá příbuzná, ale většinou neměří více jak 40cm. Její hlava je pokryta kostěnými štíty a tělo je poseto celou řadou bizárních přívěsků. Ostny na hřbetních ploutvích a žábrech obsahují jed (tento jed není pro člověka smrtelný ani životu nebezpečný). Tento jed se tepelnou úpravou neutralizuje, ale při manipulaci s rybou, je lepší dbát zvýšené opatrnosti.

Pevné bílé maso se prodává výlučně vždy čerstvé. Ve Francii je součástí tradiční francouzské polévky bouillabaisse. Dalšími vhodnými úpravami této delikatesy jsou dušení a smažení, ale její lahodné maso nejlépe vynikne v rybích polévkách. 

 

 

 

 

 

Výchova ryby Lov

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní mohou vkládat příspěvky. Prosíme, přihlaste se nebo se registrujte .

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.