Kambala velká filet s kůží cca 150g

 

V názvu je uvedená běžná orientační velikost jednoho kusu filetu nebo porce**(viz. FAQ).

Prodejní cena za 100g je 460Kč vč.DPH (400Kč bez DPH).

Dle gramáže zvolte nejvíce vyhovující variantu balení a vyberte počet kusů.

od 600 Kč / ks
Výrobce Španělsko
Kategorie Mořské Ryby Porce
Zvolte variantu
Kód produktu 1048/CCA Porce: cca 150g Na objednávku do druhého dne 600 Kč / ks
   
Kód produktu 1048/CCA2 Porce: cca 300g Na objednávku do druhého dne 1 200 Kč / ks
   
 

anglický název: Turbot

latinský název: Psetta maxima
země původu: Španělsko
FAO: 37
způsob lovu: akvakultura
doporučená skladovací teplota: 0-2°C


Areál rozšíření kambaly velké sahá od Islandu po Maroko, včetně celého Středozemního a Černého moře. Žije u dna různého typu v hloubce do 70 m. Loví se hlavně pomocí sítí vlečených po dně a na dlouhé vlasce. Ve Středozemním moři se loví hlavně v tureckých vodách.


Kambala velká je stejně jako jako ostatní zástupci této čeledi levooká, to znamená, že oči se nacházejí na levé straně těla. Od jiných platýsů se snadno odlišuje na základě dermálních kostí.

Kambala velká se pokládá ze jednu z nejlahodnějších mořských ryb, což se odráží i na trochu vyšší cenně. Je vhodná na všechny způsoby úpravy.


 

 

Recept : Kambalí marináda, salát z pórku a zralých rajských jablíček s bazalkou a těstovinami

 

Suroviny :

Pro 4 osoby

  • 160 g těstovin spaghettiny
  • rajčatový protlak
  • 1 pórek
  • 2 větvičky bazalky
  • 1 měkké rajské jablko
  • olivový olej
  • balzamikový ocet
  • směs sušeného mletého koření (anýz, oregano, kmín, rozmarýn, citrónový likér)
  • 200 g kambaly
  • 1 malou tykev

Příprava :

  • Uvařit těstoviny, propláchnout je proudem studené vody a nechat vykapat. Přidat malé množství olivového oleje, aby se těstoviny neslepily.
  • Nakrájet zelenou část pórku na kousky, dobře opláchnout a vařit v malém množství slané vody. Uchovat vývar a opláchnout pórek ve studené vodě, aby si uchoval hezkou zelenou barvu. Přidat trochu vývaru a vytvořit z pórku kompaktní omáčku, přidat koření a olivový olej. Propasírovat jemným sítkem.
  • Nakrájet bílou část pórku na jemné asi 5 centimetrové plátky. Povařit v malém množství slané vody s tím, že se snažíme zachovat jejich pevnost. Uchovat v chladu.
  • Oloupat rajské jablíčko, odjádřit a nakrájet na osminky. Polít octem a olivovým olejem, přidat pepř a sůl a přimísit několik na jemno mletých lístků bazalky. Těstoviny okořenit pepřem a solí, přidat ocet a olivový olej. Přimíchat pórkové plátky a servírovat těstoviny do středu talíře. Obložit připraveným rajčaty.
  • Nakrájet kambalu na 4 kousky po 50 g, okořenit a podusit v teplé pánvi s olivovým olejem. Podusit znamená vařit velice zlehka neboť nemá být kompletně uvařen. Následně obalit rybu v koření a nechat zchladnout v chladničce. Nakrájet rybu na jemné plátky a mezi každý položit plátek tykve. Takto uložit všechny 4 díly ryby. Talíř ozdobit oběma omáčkami a bazalkou.

zdroj :svg.cz

Výchova ryby Akvakultura

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní mohou vkládat příspěvky. Prosíme, přihlaste se nebo se registrujte .

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.