• 1 z 5
 

Losos arktický třídy Organic BIO - filet lososa s kůží

(0x)
 

V názvu je uvedená běžná orientační velikost jednoho kusu filetu nebo porce**(viz. FAQ).

Prodejní cena za 100g je 89Kč vč.DPH (77Kč bez DPH).

Dle gramáže zvolte nejvíce vyhovující variantu balení a vyberte počet kusů.

od 89 Kč / ks
Kategorie Mořské Ryby Porce
Zvolte variantu
Losos arktický třídy Organic BIO - filet lososa s kůží  Kód produktu 1099/CCA4 Porce: cca 100g Na objednávku do 3-7 dnů 89 Kč / ks
   
Losos arktický třídy Organic BIO - filet lososa s kůží  Kód produktu 1099/CCA5 Porce: cca 200g Na objednávku do 3-7 dnů 178 Kč / ks
   
Losos arktický třídy Organic BIO - filet lososa s kůží  Kód produktu 1099/CCA6 Porce: cca 250g Na objednávku do 3-7 dnů 223 Kč / ks
   
Losos arktický třídy Organic BIO - filet lososa s kůží  Kód produktu 1099/CCA7 Porce: cca 500g Na objednávku do 3-7 dnů 445 Kč / ks
   
Losos arktický třídy Organic BIO - filet lososa s kůží  Kód produktu 1099/CCA8 Porce: cca 1kg Na objednávku do 3-7 dnů 890 Kč / ks
   
 

anglický název: Atlantic Salmon
latinský název: Salmo salar
země původu: Island
FAO: 27
způsob lovu: akvakultura
doporučená skladovací teplota: 0-2°C


Čerstvý losos z Islandu letecký dovoz

• Zdravá ryba bez parazitů z čistého prostředí chladných islandských vod
• Bez antibiotik, růstových aditiv a jiných chemických látek
• Chován v souladu s pravidly udržitelnosti a šetrnosti k přírodě
• Čerstvé rybí maso s minimálním obsahem tuku
• Vyrůstá v prostorných klecích na islandských fjordech

 Losos se řadí mezi jedny z nejžádanějších ryb současnosti. Pro svou výraznou chuť, jemnost masa a široké využití si především v posledních letech získává stále více příznivců. Losos, jehož cena je přijatelná a úprava jednoduchá, zastává stálé místo v jídelníčku mnoha domácností a restaurací, pravidelně se však objevuje i v nabídkách těch nejluxusnějších světových podniků. Maso je velmi chutné a bohaté na vitamíny a nenasycené mastné kyseliny Omega 3 a Omega 6, jenž mají příznivý vliv jako prevence, proti kardiovaskulárním onemocněním.


Zatímco obliba rybího masa vzrůstá, velmi často vyvstávají také dotazy týkající se podmínek, ve kterých ryby žijí a míry dopadu farem lososů na životní prostředí. Z farem sice pro vysokou poptávku pochází většina produkce masa z lososa, rozdíly mezi jednotlivými farmami jsou však často až propastné.

Lososy bohužel ve většině případů žijí ve velmi stísněných a stresujících podmínkách. Sítě, ve kterých vyrůstají, jim neumožňují téměř žádný pohyb, což se odráží i na vyšším množství tuku, který ryba obsahuje. V omezeném prostoru se také mnohem rychleji přenáší nemoci a paraziti, především mořské vši, pro které jsou ryby krmeny antibiotiky a dalšími chemickými látkami. Intenzivní chov lososů se podepisuje také na stavu podmořského ekosystému, který trpí v důsledku extrémního množství chemikálií a rybího trusu.

Neděláme ve věcech kvality a šetrnosti k přírodě kompromisy a ani v případě intenzivně chovaného lososa jsme na tom nehodlali nic měnit. Při seznámení se s procesy našeho islandského dodavatele na jeho farmě jsme s úlevou zjistili, že kompromisů nebude potřeba, naopak. Zjistili jsme totiž, že ačkoliv se nejedná o výlov na volném moři, podmínky na farmě odráží přirozené prostředí ryb tak věrně, jak je to jen možné. Přísně dodržovaná pravidla udržitelnosti a šetrnosti k přírodě, které islandská farma prosazuje, byla pro navázání spolupráce stejně zásadní jako vysoká kvalita ryb.

Prostorné klece na farmách našich producentů umožňují lososům plavat a pohybovat se téměř jako na volném moři, díky čemuž mají ryby pevnější maso s výrazně nižším obsahem tuku, přičemž hustota ryb v jednotlivých klecích je pravidelně kontrolována. Samotné farmy se nacházejí na islandských fjordech, do kterých neustále proudí čerstvá neznečištěná voda z oceánu. Divoké mořské proudy také odplavují nečistoty, které by rybám mohly škodit a losos tak vyrůstá ve zdravém a čistém prostředí. Chladná voda navíc neprospívá parazitům, a tak není potřeba do potravy ryb přidávat antibiotika ani jiné chemikálie. Losos je živen pouze ekologicky vyráběnými krmivy, jejichž základem jsou suroviny pocházející z ekologicky obnovitelných zdrojů v Severním Atlantiku. V souladu s normami Evropské unie neobsahuje žádná ze surovin GMO.

Ačkoliv je dopad na přírodu mnohem mírnější než v případě většiny ostatních farem, každý zásah představuje pro podmořský ekosystém zátěž. Ve snaze minimalizovat zásah do podmořského ekosystému využívají naši producenti pro farmaření území pokrývající tři fjordy. Dva fjordy slouží pro chov a výlov lososů, zatímco mořské dno třetího fjordu se přirozenou cestou obnovuje po dobu minimálně půl roku. Díky tomuto systému se daří úspěšně eliminovat nevratné dopady farmaření na ekosystém a zároveň je lososům umožněno žít v prostředí, které se pravidelně přirozeně zbavuje škodlivin, což má na zdraví ryb a kvalitu jejich masa výrazný vliv.

Použítí lososa je velmi všestrané. Filety lososa lze upravit jakýmkoliv způsobem. Ať už se jedná o pečení, smažení, grilování, přípravu na páře nebo na v japonsku tolik oblíbeného Sushi.


Nutriční hodnoty na 100g na 200g porci DDD v % na 100g
energie (kj)  595 1190 7%
bílkoviny (g)  19,8 39,6 40%
tuky (g)  6,3  12,6 10%
sacharidy (g) 0 0 -
omega-3 kyseliny (mg) 2018 4036 -
omega-6 kyseliny (mg) 172 344 -
vitamín B12 (mcg) 3,2 6,4 54%
vitamín B6 (mg) 0,8 1,6 41%
vitamín D  -  -  -
Selen (mcg)  36,5 73 52%
Fosfor (mg) 200  400 20%
Hořčík (mg) 29  58 7%

 

 

Výchova ryby Akvakultura

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní mohou vkládat příspěvky. Prosíme, přihlaste se nebo se registrujte .

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.