Losos filet bez kůže a kosti

 

V názvu je uvedená běžná orientační velikost jednoho kusu filetu nebo porce**(viz. FAQ).  

Prodejní cena za 100g je 59Kč vč.DPH (51 Kč bez DPH).

Dle gramáže zvolte nejvíce vyhovující variantu balení a vyberte počet kusů.

od 59 Kč
Výrobce Norsko
Kategorie Mořské Ryby Porce
Zvolte variantu
Losos filet bez kůže a kosti Kód produktu 1051/CCA4 Porce: cca 100g Skladem 59 Kč / ks
   
Losos filet bez kůže a kosti Kód produktu 1051/CCA Porce: cca 200g Skladem 118 Kč / ks
   
Losos filet bez kůže a kosti Kód produktu 1051/CCA10 Porce: cca 250g Skladem 148 Kč / ks
   
Losos filet bez kůže a kosti Kód produktu 1051/CCA9 Porce: cca 500g Skladem 295 Kč / ks
   
Losos filet bez kůže a kosti Kód produktu 1051/CCA8 Porce: cca 1kg Skladem 590 Kč / ks
   
 
anglický název: Atlantic Salmon
latinský název: Salmo salar
země původu: Norsko
FAO: 27
způsob lovu: akvakultura
doporučená skladovací teplota: 0-2°C
 

Losos atlantický patří dnes mezi velmi oblíbené a v domácnosti připravované ryby. Lososi pocházejí z Norska, z farmového chovu dodavatelské firmy Sekkingstad, která se chovem lososů zabývá již od roku 1965. Lososí maso je velmi chutné a bohaté na vitamíny a nenasycené mastné kyseliny Omega 3 a Omega 6, jenž mají příznivý vliv jako prevence, proti kardiovaskulárním onemocněním.

Filet je bez kůže bez kostí. Filety jsou vyráběné z lososů velikosti 5-6kg. Maso má sytě oranžovou (pomerančovou) barvu a řadí se mezi tučnější ryby.

Použítí lososa je velmi všestrané. Filety lososa lze upravit jakýmkoliv způsobem. Ať už se jedná o pečení, smažení, grilování, přípravu na páře nebo na v Japonsku tolik oblíbeného Sushi.


Nutriční hodnoty na 100g na 200g porci DDD v % na 100g
energie (kj)  871 1742 -
bílkoviny (g)  20,4  40,8  -
tuky (g)  13,4  26,8 21%
sacharidy (g) 0 0 -
omega-3 kyseliny (mg)  2506  5012 -
omega-6 kyseliny (mg) 982 1964 -
vitamín B12 (mcg) 3,2 6,4 54%
vitamín B6 (mg) 0,6 1,2 32%
vitamín D  -  -  -
Selen (mcg)  47,6  95,2  68%
Fosfor (mg)  475  950  48%
Hořčík (mg)  53,5  107  13%

Losos s ořechy a houbovo-octovou omáčkou

 

na 4 porce: 700g. lososa bez kůže, 1PL hrubozrné soli, 4 PL lžíce jemně nasekaných mandlí, 4 PL jemně nasekaných lískových oříšků, 4 PL sezamových semínek, 2 PL nasekaného koriandru, 1/2 ČL mletého černého koření, 1-2 PL olivového oleje.

Houbovo-octová omáčka: 300g. hřibů nebo žampionů, 4-8 malých cibulek, 1 PL másla, 1 PL olivového oleje, 2 PL balzamikového octu, 75ml vody, sůl, mleté černé koření, 2 PL nasekané petrželky.

Připravte si 4 stejné porce lososa, osolte a nechte 5 minut odležet. Poté sůl smyjte a rybu osušte. Troubu předehřejte na 170 stupňů. Spolu smíchejte mandle, ořechy, sezamová semínka, koriandr a černé koření. Porce lososa pokapejte olivovým olejem a posypte směsí jadera sezamu. Pote pečte v troubě na středním roštu přibližně 8 minut, dokud není losos propečený.

Hříbky nebo žampiony opláchněte a nakrájejte na malé kostičky. Cibulky oloupejte a nechte vcelku. Hříbky s cibulkami osmahněte na másle a oleji přibližně 5 minut. Přidejte ocet s vodou a omáčku povařte, dokud cibulky nezměknou. Podle chuti osolte a okořeňte a nakonec do omáčky přidejte nasekanou petrželku.

Lososa podlitého octovou omáčkou podávejte na horkých talířích.

Výchova ryby Akvakultura

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní mohou vkládat příspěvky. Prosíme, přihlaste se nebo se registrujte .

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.