Mořský vlk filet s kůží

 

V názvu je uvedená běžná orientační velikost jednoho kusu filetu nebo porce**(viz. FAQ).

Prodejní cena za 100g je 78Kč vč.DPH (68Kč bez DPH).

Dle gramáže zvolte nejvíce vyhovující variantu balení a vyberte počet kusů.

od 195 Kč
Kategorie Mořské Ryby Porce
Zvolte variantu
Mořský vlk filet s kůží Kód produktu 1072/CCA5 Balení: cca 250g (obsahuje 1-3 filety) Skladem 195 Kč / ks
   
Mořský vlk filet s kůží Kód produktu 1072/CCA6 Balení: cca 500g (obsahuje 2-4 filety) Skladem 390 Kč / ks
   
Mořský vlk filet s kůží Kód produktu 1072/CCA7 Balení: cca 1kg (obsahuje 4-8 filet) Skladem 780 Kč / ks
   
 

anglický název: Seabass
latinský název: Dicentrarchus labrax
země původu: Chorvatsko
FAO: 37
způsob lovu: akvakultura
doporučená skladovací teplota: 0-2°C

 

Mořský vlk patří mezi jedny z nejlepších a nejoblíbenějších mořských ryb a to i u nás v České republice, kde je znám také pod názvem Morčák chutný. Vyskytuje se od pobřeží jižního Norska až po Senegal a je rozšířený jak v celém Středozemním, tak i v Černém moři.

Mořský vlk filet s kůží má bílé, velmi jemné a aromatické maso, které obsahuje velmi malé množství kostí.

Mořský vlk se hodí ke smažení či pečení vcelku, ale i filetovaný. Velmi oblíbený je též na grilu. Jen s kořeněním by se to nemělo přehánět aby nezaniklo jeho jedinečné aroma.


Nutriční hodnoty na 100g na 200g porci DDD v % na 100g
energie (kj) 406 812 5%
bílkoviny (g)  18,4 36,8  37%
tuky (g) 2 4 3%
sacharidy (g) 0 0 -
omega-3 kyseliny (mg)  671 1342 -
omega-6 kyseliny (mg) 23 46 -
vitamín B12 (mcg) 0,3 0,6 5%
vitamín B6 (mg) 0,4 0,8 20%
vitamín D  -  -  -
Selen (mcg) 36,5 73 52%
Fosfor (mg) 194 388 19%
Hořčík (mg) 41  82 10%

 Food and Agriculture Organization of the United Nations (FAO)


Recept : Filety z mořského vlka glazírované v miso

Filety z mořského vlka glazírované v miso

Recept pochází z japonské kuchyně. Mořský vlk je pro tento recept vhodný, protože je to bílá ryba a její maso je pevné, podobně jako maso z tresky, ale není tak křehké. Abychom tento recept trochu ozvláštnili, tak jsme pro přípravu filet namísto tradiční japonské úpravy pokrmů teriyaki zvolili marinování v miso a dále opekání, až fileta zkaramelizuje. Jelikož má tento pokrm zejména sladkou chuť, vyvážíme ji restovaným špenátem, a pro prezentaci ke zlepšení barvy přidáme baby karotku. Jako omáčku použijeme pěnu vytvořenou z redukce marinády.

Suroviny: 1 porce

180 g filet z mořského vlka (nebo jiné bílé ryby)

Na marinádu:

30 g sójové pasty miso
30 ml Mirin (japonské sladké rýžové víno)
5 ml Mitsukan (japonský rýžový ocet)
10 ml sojové omáčky Kikkoman
5 g zázvoru, nakrájeného na plátky
30 ml vody nebo rybího vývaru
50 g špenátu
3 ks mladé karotky

Příprava:

Rybu očistíme a nakrájíme na porce (180 g). Smícháme všechny suroviny na marinádu, slabě povaříme zhruba 20 minut, dáme na stranu a necháme vychladnout. Rybu vložíme do marinády a dáme do lednice na alespoň 20 minut. Rybu vyjmeme z marinády, osušíme pomocí kuchyňské papírové utěrky, rozpálíme olej na pánvi, opečeme rybu po obou stranách, aby získala karamelovou barvu, poté vložíme do trouby a pečeme při 190° zhruba 6 minut.

Ozdoba:

Umyjeme mladou karotku, povaříme ve vroucí vodě 2 minuty, na pánvi podusíme listy špenátu. Doprostřed talíře naaranžujeme špenát, okolo dáme mladou karotku a na špenát položíme rybu. Pokrm ozdobíme pěnou, kterou vytvoříme zredukováním marinády, přidáme trochu mléka a elektrickým šlehačem vyšleháme do pěny. Rybu poté přelijeme a servírujeme.

zdroj : restaurant-guide.cz

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní mohou vkládat příspěvky. Prosíme, přihlaste se nebo se registrujte .

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.