na 4 porce: 700g. lososa bez kůže, 4-6 brambor střední velikosti, 4 jarní cibulky, 1 jemně nasekaný stroužek česneku, 1 zelená paprika nakrájená na proužky, 2 rajčata nakrájená na plátky, 1dl smetany , sůl, pepř, 4 archy alobalu.

Nakrájejte lososové filety na čtyři stejně velké díly. Brambory oloupejte a nakrájejte na tenké plátky.

Alobal lehce potřete smetanou a poklaďte bramborami, jarními cibulkami, česnekem, paprikou a nakrájenými rajčaty. Lehce posypte solí a čerstvě umletým pepřem. Na každý alobal položte lososový filet, lehce posolte, opepřete a polejte zbytkem smetany. Sbalením okrajů alobalu k sobě vytvořte balíčky a položte na plech.

Lososa pečte ve střední části trouby, dokud nebude propečený. Asi 15 minut při 180 stupních. Alobalové balíčky lze rovněž připravit na grilu.