Sleď atlantský filet 8-12ks/kg

 

V názvu je uvedená běžná orientační velikost jednoho kusu filetu nebo porce**(viz. FAQ).

Prodejní cena za 100g je 38Kč vč.DPH (33Kč bez DPH)

Dle gramáže zvolte nejvíce vyhovující variantu balení a vyberte počet kusů.

od 76 Kč / ks
Kategorie Mořské Ryby Porce
Zvolte variantu
Sleď atlantský filet 8-12ks/kg Kód produktu 1036/CCA6 Balení: cca 1kg (obsahuje 8-12 filetů) Na objednávku do druhého dne 380 Kč / ks
   
Sleď atlantský filet 8-12ks/kg Kód produktu 1036/CCA5 Balení: cca 500g (obsahuje 4-6 filetů) Na objednávku do druhého dne 190 Kč / ks
   
Sleď atlantský filet 8-12ks/kg Kód produktu 1036/CCA2 Balení: cca 200g (obsahuje 2-4 filety) Na objednávku do druhého dne 76 Kč / ks
   
 
anglický název: Atlantic herring
latinský název: Clupea harengus harengus
země původu: Norsko
FAO: 27
způsob lovu: divoký odchyt
doporučená skladovací teplota: 0-2°C
 

Sleď obecný atlantský se vyskytuje v severním Atlantiku od Bretaně až po Grónsko a Špicberky, stjeně jako v Severním, Baltském, Bílém a Barentsově moři. V západním Atlantiku je rozšířený u pobřeží Kanady a severních oblastech USA. Navzdory značnému poklesu stavů způsobenému intenzivním lovem patří sledi stále ještě k nejdůležitějším produktům mořského rybolovu.

Sleď atlantský se od sardinek odlišuje hladkými skřelemi bez zkostnatělých hran. Na rozdíl od šprotů je u sleďů báze břišní ploutve za předním koncem hřbetní ploutve.

 

Čerství sledi se s oblibou smaží na pánvi. Pro vysoký obsah tuku se sleď hodí také ke grilování. Při grilováni se sledi bezpodmínečně musí vložit do roštu na grilování ryb nebo do drátěného košíku, protože z běžného roštu často visí a při obracení se rozpadají. Dále jsou sledi velmi často používaní k nasolení a marinování kdy mají široké uplatnění.

 
Nutriční hodnoty na 100g na 200g porci DDD v % na 100g
energie (kj) 662 1324 8%
bílkoviny (g)  18 36 36%
tuky (g)  9 18 14%
sacharidy (g) 0 0 -
omega-3 kyseliny (mg) 1729 3458 -
omega-6 kyseliny (mg) 130 260 -
vitamín B12 (mcg) 13,7 27,4 228%
vitamín B6 (mg) 0,3 0,6 15%
vitamín D (IU) 1628 3256 407%
Selen (mcg) 36,5 73,2 52%
Fosfor (mg) 236 472 24%
Hořčík (mg) 32 64 8%

Food and Agriculture Organization of the United Nations (FAO)


 Recept : Nakládané sleďe
suroviny :
 
2kg sledích filetů
cibule dle gusta
600 ml běžného octa (8 %)
500 ml vody
5 kávových lžiček soli
100g cukru
celý pepř (10 kuliček),
pár bobkových listů
pár kuliček nového koření
2 hřebíčky
 
Příprava :
 

Svaříme 600 ml běžného octa (8 %) a 500 ml vody s 5 kávovými lžičkami soli, 100 g cukru, celý pepř, pár bobkových listů a pár kuliček nového koření s 2 hřebíčky. Necháme vychladnout a zalijeme nálevem filátka proložená najemno na kolečka nakrájenou cibulí v polevkové míse s pokličkou, i s kořením z vývaru a proložíme vyvařenými bobkovými listy. Dáme na 3 dny do lednice - po otevření poklice se objeví zázrak :)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní mohou vkládat příspěvky. Prosíme, přihlaste se nebo se registrujte .

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.