Treska tmavá filet BEZ KŮŽE

 

V názvu je uvedená běžná orientační velikost jednoho kusu filetu nebo porce**(viz. FAQ).

Prodejní cena za 100g je 39Kč vč. DPH (34Kč bez DPH).

Dle gramáže zvolte nejvíce vyhovující variantu balení a vyberte počet kusů.

od 78 Kč
Kategorie Mořské Ryby Porce
Zvolte variantu
Treska tmavá filet BEZ KŮŽE Kód produktu 1042/CCA4 Porce: cca 200g Skladem 78 Kč / ks
   
Treska tmavá filet BEZ KŮŽE Kód produktu 1042/CCA5 Porce: cca 300g Skladem 117 Kč / ks
   
Treska tmavá filet BEZ KŮŽE Kód produktu 1042/CCA6 Porce: cca 400g Skladem 156 Kč / ks
   
Treska tmavá filet BEZ KŮŽE Kód produktu 1042/CCA7 Porce: cca 500g Skladem 195 Kč / ks
   
Treska tmavá filet BEZ KŮŽE Kód produktu 1042/CCA8 Porce: cca 1kg Skladem 390 Kč / ks
   
 
anglický název: Saithe, Black pollack
latinský název: Pollachius virens
země původu: Dánsko
FAO: 27
způsob lovu: divoký odchyt
doporučená skladovací teplota: 0-2°C
 

Rozšířená je od Špicberk po Biskajský záliv a vyskytuje se také u atlantského pobřeží Severní Ameriky. Zdržují se jak u dna, tak i na otevřeném moři.

Ústa má horního postavení. Dorůstá do délky maximálně 120 cm při hmotnosti až 30 kg. Na rozdíl od Tresky obecné nemá na spodní čelisti pár vousků.
Filety jsou bez kůže a s malým obsahem kostí.
 
Maso má velmi výraznou chuť. Oblíbená je obalovaná a smažená. Lze ji ovšem smažit i na přírodno.

Nutriční hodnoty na 100g na 200g porci DDD v % na 100g
energie (kj) 385 770 4%
bílkoviny (g) 19 48 39%
tuky (g) 1 2 2%
sacharidy (g) 0 0 -
omega-3 kyseliny (mg) 443 886 -
  

 Food and Agriculture Organization of the United Nations (FAO)


Recept : Treska se smetanovou omáčkou

Suroviny :

  • filety zmrazené tresky
  • smetana ke šlehání
  • sůl
  • hladká mouka
  • cherry rajčátka
  • olej
  • máslo
  • voda
  • brambory
  • kari koření
  • grilovací koření
  • bílý pepř
  • koření na ryby

Postup přípravy:

1. Na pánev si dáme kousek másla a trošku oleje. Necháme máslo rozpustit a poklademe jej tenkými plátky cherry rajčátek a filety. Filety necháme dostatečně usmažit pod poklicí - tedy spíš vydusit.
2. Do melého kastrůlku si dáme olej a necháme ho rozpálit. Olej zasypeme 2 lžícemi hladké mouky a důkladně rozmícháme. Zalijeme vodou a ještě mícháme. Zalijeme smetanou a důkladně rozmícháme, aby se nám neudělaly pucky. Omáčku ochutíme solí, kari kořením a grilovacím kořením. Můžeme eventuálně přidat i koření ne rybu a pepř - jen bílý. Necháme ji zhoustnout a mezitím si uvaříme brambory.
3. Na talíř pak dáme uvařené brambory, vedle filet, který posypeme vydušenými rajčátky a přelijeme omáčkou.

 

zdroj : recepty.ekucharka.cz

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní mohou vkládat příspěvky. Prosíme, přihlaste se nebo se registrujte .

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.