Mušle sv.Jakuba bez srdíček 1kg

 

Mušle sv.Jakuba vyloupané bez srdíček 1kg (10-20ks/kg)

Dostupnost Skladem
1 249 Kč
   
Kód produktu 760
Kategorie Mušle, Ústřice, Mořské řasy
 
Hřebenatka Labradorská nebo Mušle Sv. Jakuba 
anglický název: Atlantic deep sea scallop
latinský název: Placopecten magellanicus
země původu: USA, Canada
FAO: 21
způsob lovu: sběr na volném moři
doporučená skladovací teplota: 0-2°C
 

Tyto proslulé mušle svatojakubské pocházejí z jižní části tichého oceánu. Zejména ve východní Asii se v posledních letech vyvíjí úsilí o chov těchto celosvětově ceněných mlžů v akvakultůrách, ale výsledky jsou zatím velmi mizivé.

Lastury tohoto druhu mohou dosahovat až délky 25 cm, mají okrouhlý tvar, rovnoměrně tvarovaná ouška a hodně radiálních žeber.
 
Velmi lahodnou chuť mají svatojakubské hřebenatky smažené na másle, konzumují se také syrovém stavu. Výborné jsou i grilované a často se podávají gratinované ve vypouklé lastuře. Při přípravě je důležité dodržet krátkou dobu tepelné úpravy, jinak maso svatojakubek bude tuhé.
 

Nutriční hodnoty na 100g na 200g porci DDD v % na 100g
energie (kj) 440 880 5%
bílkoviny (g)  16,1 37,2 32%
tuky (g) 4  8 6%
sacharidy (g) 0 0 -
omega-3 kyseliny (mg) 432 864 -
omega-6 kyseliny (mg) 68 136 -
vitamín B12 (mcg) 2,2 4,4 37%
vitamín B6 (mg) 0,2 0,4 10%
vitamín D (IU) - - -
Selen (mcg) 12,6 25,2 18%
Fosfor (mg) 211 422 21%
Hořčík (mg) 35 70 9%

 Food and Agriculture Organization of the United Nations (FAO)

Hřebenatka labradorská je balena ve vakuovém balení a je v jednom kg je 20 až 40 srdíček, složení: Hřebenatky, voda, antioxidant E330, stabilizator E331. Rozmrazený produkt znovu nerozmrazovat.

 Recept : Grilované mušle Svatého Jakuba

Suroviny :

  • 400 g mušlí Sv. Jakuba
  • 200 g salátové okurky
  • 1 limetka, 100 g mrkve
  • 2 cl olivového oleje
  • svazek kopru
  • svazek výhonků řeřichy
  • podle chuti cukr
  • sůl
  • pepř

Salátovou okurku oškrábeme, v půlce překrojíme napříč a podélně nakrájíme na 3 mm silné plátky. Marinádu si připravíme ze šťávy poloviny limetky, do které přidáme trochu vody, nasekaný kopr a dochutíme ji cukrem a solí. Plátky okurek jí zalijeme a necháme marinovat asi 1 hodinu. Mrkev nakrájíme na malé kostičky, které spaříme v osolené vodě, scedíme je a rychle dáme do vody s ledem. Limetkový džus si připravíme ze šťávy, kterou vymačkáme z druhé poloviny limetky. Přidáme do ní trochu cukru, osolíme opepříme a vmícháme trochu olivového oleje.

Chuť musíme přesně vybalancovat, na tom hodně záleží. Mušle Sv. Jakuba osolíme, opepříme a na rozpálené pánvi je v přepuštěném másle opečeme z obou stran. Tento předkrm pro opravdové labužníky servírujeme na talíři posypaném čerstvě nastříhanými výhonky řeřichy.

zdroj : gurman.as/cz

strong

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní mohou vkládat příspěvky. Prosíme, přihlaste se nebo se registrujte .

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.