Slávky středomořské (Italské) cca 1kg

 

Slávky italské živé cca 900 - 1000g (v síťce).

Přesná cena bude upravena podle skutečné váhy dodaného zboží. 

Prodejní cena za 1kg je 149Kč vč.DPH (130Kč bez DPH).

Dostupnost Na objednávku do druhého dne
149 Kč
   
Kód produktu 784
Kategorie Mušle, Ústřice, Mořské řasy
 

anglický název: Mediterranean mussel
latinský název: Mytilus galloprovincialis
země původu: Itálie
FAO: 37
způsob lovu: akvakultura
doporučená skladovací teplota: 0-5°C


Slávka středomořská má trochu širší a větší schránky než její severní příbuzná, s níž ji pojí tak blízké příbuzenské pouto, že se oba druhy mezi sebou kříží. Původní vlastí slávky středomořské je Středozemní a Černé moře, jakož i atlantské pobřeží Španělska a Portugalska. V průběhu doby se ale rozšířila i do jižní Afriky a setkáváme se s ní i v některých pobřežních regionech USA a dokonce i Havajských ostrovů.

Lastury mají modročerné zbarvení podobně jako slávka jedlá, jsou však širší a poměrně často porostlé svijonožci.

Tyto slávky se hodí k dušení v páře, na přípravu hustých rybích polévek a výborně také chutnají v kořeněných omáčkách.


Nutriční hodnoty na 100g na 200g porci DDD v % na 100g
energie (kj) 360 720 4%
bílkoviny (g) 11,9 35,6 24%
tuky (g) 2,2 4,4 3%
sacharidy (g) 0 0 -
omega-3 kyseliny (mg) 483 986 -
omega-6 kyseliny (mg) 18 36 -
vitamín B12 (mcg) 12 24 200%
vitamín B6 (mg) 0,1 0,2 3%
vitamín D (IU) - - -
Selen (mcg) 44,8 90,6 64%
Fosfor (mg) 197 396 20%
Hořčík (mg) 34 68  8%

Food and Agriculture Organization of the United Nations (FAO)


Recept : Gnocchi cozze e capari
Noky s mušlemi a kapary


Suroviny :

(4 porce)

600 g noků
1 kg slávek
300 g cherry rajčat
100 g capari
2 stroužky česneku
1 dl bílého vína
hrst bazalky
hrst petržele
olej extra virgin
sůl

Příprava :

Na pánvi s olivovým olejem orestujeme česnek, vhodíme mušle 
a necháme je otevřít. Zalijeme bílým vínem, přidáme rajčata nakrájená na půlky a kapary. Noky uvaříme klasicky v osolené vodě a smícháme je s mušlemi v pánvi. Přidáme nasekanou bazalku a petrželku a můžeme podávat.

zdroj : sitalemvkuchyni.cz

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní mohou vkládat příspěvky. Prosíme, přihlaste se nebo se registrujte .

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.