Tilápie nilská filet s kůží 100-150g

Kód: 115
Tilápie nilská Filet s kůží, bez kosti cca 150g

Žádné hodnocení.
Připraveno k odeslání
429 Kč , plus doprava
(429 Kč/kg)
kg
Tilápie nilská filet s kůží 100-150g
anglický název: Nile Tilapia
latinský název: Oreochromis Niloticus
země původu: Brazílie
způsob lovu: chov
velikost balení: 3kg
jen celá balení: ne
doporučená skladovací teplota: 0-5°C
dodací dny dodavateli: úterý, čtvrtek, sobota
 
Tilápie nilská, nebo také okounovec nilský jak se této sladkovodní rybě u nás říká, pochází původně z Afriky. Vzhledem k nízkým nárokům na chov a velké oblibě se s ní ovšem můžeme setkat na všech kontinentech od Japonska až po Americké státy. Tato teplomilná ryba se dokonce chová i na uzemí české republiky v nádržích vyhřívaných teplým vzduchem.
 
Tilápie dorůstají až 60 cm a samci bývají zbarvení podstatně výrazněji než samice. Tilápie patří mezi méně tučné ryby, filety jsou bez kůže a kostí a proto jsou velmi vhodné i pro ty nejmenší strávníky.
 
Filety z tilápie jsou vhodné na všechny možné způsoby úpravy od pošírování, smažení, pečení a přípravu na páře.

Nutriční hodnoty na 100g na 200g porci DDD v % na 100g
energie (kj) 384 768 5%
bílkoviny (g) 19,5 39 39%
tuky (g) 1 2 1%
sacharidy (g) 0 0 -
omega-3 kyseliny (mg) 61,6 123,2 -
omega-6 kyseliny (mg) 58,8 117,6 -
vitamín B12 (mcg) 0,4 0,8 7%
vitamín B6 (mg) 0 0 0%
vitamín D (IU) - - -
Selen (mcg) 11,7 23,4 17%
Fosfor (mg) 47,6 95,2 5%
Hořčík (mg) 7,6 15,2 2%

 Recept : Pečená tilápie po kostaricku

Suroviny :

6 plátků filet z tilapie,
3 lžíce citronové šťávy,
3 lžíce olivového oleje,
4 lžíce nasekané petrželky,
2 rozdrcené stroužky česneku,
2 lžičky soli,
1/2 lžičky cukru krystalu,
3/4 hrnku uvařené rýže,
1 cibule nasekaná nadrobno,
2 pomeranče, oloupané a nakrájené na kousky,
1 plechovka rajčat, nakrájených na kousky,
1 plechovka černých fazolí, promytých,
1 lžička oregána,
kajenský pepř,
pepř.

Příprava :

Nejdříve si připravíme marinádu. V misce smícháme 1 lžíci olivového oleje, 2 lžíce petrželky, citronovou šťávu, polovinu česneku, trochu soli a cukr. Do vzniklé směsi položíme plátky ryby a necháme 15 minut marinovat. Na pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a na něm krátce osmaheme cibuli a zbytek česneku. Přidáme zbytek petrželky, pomeranče, rajčata, cůl, pepř, kajenský pepř a fazole a vaříme na mírném příkonu asi 7 minut. Do pekáče dáme uvařenou rýži, na ní dáme fazolovou směs, na ní plátky ryby a zalijeme marinádou. Pečeme v rozpálené troubě asi 15 minut.

zdroj : labuznik.com

Štítky Hodnocení
Pro napsání recenze musíte být přihlášen.
Toto zboží zatím nikdo nehodnotil. Buďte první a napište komentář nebo hodnocení.