• 1 z 3
 

Candát obecný filet

 

Čerstvý candát porcovaný na filety bez velkých kostí.

Prodejní cena za 100g je 86Kč vč. DPH (75Kč bez DPH).

Dle gramáže zvolte nejvíce vyhovující variantu a vyberte počet kusů.

od 172 Kč
Kategorie Sladkovodní Ryby Celé
Zvolte variantu
Kód produktu 1790/CCA2 Balení: cca 200g Skladem 172 Kč / ks
   
Kód produktu 1790/CCA3 Balení: cca 500g Skladem 430 Kč / ks
   
Kód produktu 1790/CCA4 Balení: cca 1kg Skladem 860 Kč / ks
   
 

anglický název: Pike-perch
latinský název: Stizostedion lucioperca
země původu: Česká republika
způsob lovu: akvakultura
doporučená skladovací teplota: 0-2°C


Candát obecný nebo také u nás nazývaný zubáč či candoš je rozšířený severně od Alp a od severních a východních oblastí Balkánu přes celé území Německa, střední a východní části Evropy až po Aralské jezero. Díky umělému vysazování se se rozšířil i do jiných zemí Evropy. Vyskytuje se ve větších jezerech a řekách a má poměrně vysoké nároky na obsah kyslíku ve vodě.

Candát obecný má hřbetní ploutev pokrytou výraznými podélnými řadami tmavých skvrn a teček. Jeho tělo je mémě zploštělé než u okouna říčního. Dorůstá maximálně do délky okolo 130 cm. Candát o hmotnosti cca 5kg se už počítá mezi vzácné kapitální kousky a to je kompenzováno jeho vysokou cenou.

Maso candátů se hodí k nadívání, velmi dobrý je také grilovaný, pečený,smažený nebo celé ryby jsou výborné dušené v solné krustě.

 


Recept : Pečený candát v soli

Suroviny: 

1 candát, 1 kg soli, 8 bílků, 2 lžíce polohrubé mouky, rostlinný olej, alobal, citrón, petrželová nať

Příprava:

Candáta očistíme, vykucháme, omyjeme a osušíme. Na čistou utěrku nasypeme lžíci soli, candáta vytřeme solí z vnitřní strany a sůl rozetřeme i po povrchu. Potom jej opláchneme vodou a osušíme. Takto připraveného candáta dáme na chladné místo odležet.

Bílky, lžičku soli a polohrubou mouku vymícháme téměř do pěny. Vmícháme 1 kg soli a rovněž odložíme do chladu.

Dvojmo složený alobal potřeme olejem, nalijeme na něj část umíchané směsi, do které vložíme připraveného candáta. Zalijeme jej zbylou částí směsi, která musí být rovnoměrně rozvrstvena.

Alobal uzavřeme, vložíme do vymaštěného pekáče a pečeme 30 minut.

Poté alobal rozevřeme a pečeme ještě 20 minut.

Poznámky: 

Před podáváním slaný alobal odstraníme, rybu pokapeme citrónovou šťávou a posypeme petrželovou natí.

 zdroj : zoufalirybari.cz

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní mohou vkládat příspěvky. Prosíme, přihlaste se nebo se registrujte .

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.