Sumeček africký filet bez kůže

 

V názvu je uvedená běžná orientační velikost jednoho kusu filetu nebo porce**(viz. FAQ).

Prodejní cena za 100g je 45Kč vč.DPH (39Kč bez DPH).

Dle gramáže zvolte nejvíce vyhovující variantu balení a vyberte počet kusů.

od 90 Kč
Kategorie Sladkovodní Ryby Porce
Zvolte variantu
Sumeček africký filet bez kůže Kód produktu 961/CCA4 Balení: cca 200g Na objednávku do druhého dne 90 Kč / ks
   
Sumeček africký filet bez kůže Kód produktu 961/CCA5 Balení: cca 500g Na objednávku do druhého dne 225 Kč / ks
   
Sumeček africký filet bez kůže Kód produktu 961/CCA6 Balení: cca 1kg Na objednávku do druhého dne 450 Kč / ks
   
 
 
Sumeček africký filet bez kůže

 

anglický název: African catfish
latinský název: Clarias lazera
země původu: Holandsko
způsob lovu: akvakultura
doporučená skladovací teplota: 0-2°C


Sumeček africký obývá sladké stojaté vody Sýrie, jihovýchodní Asie (Filipíny a Jáva), Malajska, Afriky, Madagaskaru. Objevují se i v Izraeli a jižním Turecku. Vyskytují se v USA a to nejvíce na Floridě a v Mexickém zálivu, kam byly uměle vysazeni.

Tělo je torpédovitého tvaru, mají protáhlé tělo bez šupin, řitní a někdy i hřbetní ploutev bývá značně dlouhá. Ocasní ploutev může být spojená s hřbetní a řitní ploutví. Hlava je široká s příčně postavenými koncovými ústy. Kolem úst se nachází 4 páry dlouhých vousků.

Filety sumečka jsou velmi vhodné k smažení, pečení a nebo k dušení. Filety jsou bez kůže a kostí a proto jsou velmi vhodné i pro nejmenší. Maso je velmi lahodné a díky vyššímu obsahu tuku šťavnaté.


Recept : Čína z afrického sumečka

Suroviny :

  • 500-750g sumeček africký 
  • 1ks porek 
  • 1ks č.paprika
  • 250g žampion
  • 1ks mr. zel. čína
  • 2lžičky koř. na čínu
  • 3 lžíce oleje
  • 2 lžíce sojovky
  • trochu soli

Příprava :

Vše nakrájíme na nudličky. Postupně přidáme koření, olej i sojovku. Vše pořádně zamícháme a necháme tak 12hod. odležet. Poté na pánvi smažíme, podáváme s hranolky a nebo rýží. Dobrou chuť!!!

zdroj : recepty.chytrazena.cz

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní mohou vkládat příspěvky. Prosíme, přihlaste se nebo se registrujte .

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.