Steak z halibuta mraž. (1x1kg)

Kód: 301619
Cena za kus
Značka: Dánsko
635 Kč / balení
Skladem (> 5 balení)
Můžeme doručit do:
22.3.2019

Pokud si objednáte 1 halibuta, objednali jste si 1 balení. Váha se může trochu lišit. Konečný účet dostanete s objednávkou

Detailní informace

Detailní popis produktu

anglický název: Greenland halibut
latinský název: Reinhardtius hippoglossoides
země původu: Dánsko
způsob lovu: divoký odchyt
doporučená skladovací teplota: 0-2°C

Halibut neboli také Platýs černý je rozšířený od Špicberk po Biskajský záliv a vyskytuje se také severozápadní oblasti Atlantiku. Jako většina platýsovitých je na rozdíl od kambalovitých pravooký. Loví se pomocí dlouhých vlasců a ocitá se také v sítích vlečených po mořském dně. Platýs černý (Halibut) má obrovský hospodářský význam i přesto, že množství jeho výlovu ve srovnání s minulostí kleslo.

Tělo je relativně štíhlé a dlouhé. Čelisti a zuby jsou stejně vyvinuté na vrchní a spodní straně těla. Postranní čára opisuje oblouk kolem prsní ploutve. Horní strana těla je hnědého až černého zbarvení, také břišní strana tmavého zbarvení. Dorůstá až do délky 4 m a může vážit až 300 kg. Jemně aromatické maso halibuta se vyznačuje vysokým obsahem bílkovin, ale vyšším obsahem tuku než u platýse obecného. Divoký odchyt. Doporučená skladovací teplota: 0-2°C

Tipy na přípravu: Hodí se na všechny způsoby úpravy, výborně chutná dušený nebo vařený v páře. Neměl by se příliš kořenit, aby nezaniklo jeho příjemné aroma. Jedná se o vcelku bezkostnatou rybu. 

Doplňkové parametry

Kategorie: Ryby
Hmotnost: 1 kg
Výchova ryby: Lov

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:
Kurýrem po Praze: minimální výše objednávky 1 000 Kč
Kurýrem zóna 2: minimální výše objednávky 2 000 Kč
Kurýrem zóna 3: minimální výše obednávky 2 500 Kč