HALIBUT, filet bez kůže (cca 450g)

Neohodnoceno
 
Tip
 
Dostupnost Skladem
Můžeme doručit do
23.11.2018
Běžná cena 306 Kč
Ušetříte 40,50 Kč (–13 %)
Měrná cena 590 Kč / 1 kg
265,50 Kč / ks    
Kód produktu 4710
Značka Dánsko
Kategorie Mořské Ryby Porce
 
V názvu je uvedená orientační velikost jednoho kusu viz. cca

anglický název: Greenland halibut
latinský název: Reinhardtius hippoglossoides
země původu: Dánsko
způsob lovu: divoký odchyt
doporučená skladovací teplota: 0-2°C

Halibut neboli také Platýs černý je rozšířený od Špicberk po Biskajský záliv a vyskytuje se také severozápadní oblasti Atlantiku. Jako většina platýsovitých je na rozdíl od kambalovitých pravooký. Loví se pomocí dlouhých vlasců a ocitá se také v sítích vlečených po mořském dně. Platýs černý (Halibut) má obrovský hospodářský význam i přesto, že množství jeho výlovu ve srovnání s minulostí kleslo.

Tělo je relativně štíhlé a dlouhé. Čelisti a zuby jsou stejně vyvinuté na vrchní a spodní straně těla. Postranní čára opisuje oblouk kolem prsní ploutve. Horní strana těla je hnědého až černého zbarvení, také břišní strana tmavého zbarvení. Dorůstá až do délky 4 m a může vážit až 300 kg. Jemně aromatické maso halibuta se vyznačuje vysokým obsahem bílkovin, ale vyšším obsahem tuku než u platýse obecného. Divoký odchyt. Doporučená skladovací teplota: 0-2°C

Tipy na přípravu: Hodí se na všechny způsoby úpravy, výborně chutná dušený nebo vařený v páře. Neměl by se příliš kořenit, aby nezaniklo jeho příjemné aroma. Jedná se o vcelku bezkostnatou rybu. 

Hmotnost 0.45 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní mohou vkládat příspěvky. Prosíme, přihlaste se nebo se registrujte .

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zde